Permanente Ontharing

Ontharingstechniek

Specialistenwerk


Permanente laserontharing met Diode-Laser

U bent het beu om u steeds terug te ontharen? Ontharing op de traditionele manier zoals epileren is vaak ook erg pijnlijk en niet voldoende. Voor dit probleem biedt kapsalon Zurenborg jou de oplossing. Permanente ontharing!


Waar traditionele manieren van ontharen steeds pijn doen en van korte duur zijn, is de diode-laser ontharing een ideale, veilige, pijnloze en definitieve ontharingsmethode. Wij hebben meer dan 11 jaar ervaring met verscheidene systemen en ons eigen ervaring laat zien dat de diode-laser het beste resultaten levert.


Wij zijn een gediplomeerde salon waar hygiëne en professionaliteit is verzekerd en werken in een daarvoor ingerichte ruimte.

FAQ - MEEST GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt de diode-laser?

Diode-laser warmt de haarfollikels op via laserstraaltjes, deze energie wordt door het melanine (pigment) in het haar en de haarwortel geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het het haarzakje wordt hierdoor vernietigd, waardoor de haar niet mee terugkeert.


Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.


Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, we gebruiken een gekoelde kop en koelingsgel om 


Hoe weet u of een behandeling effect heeft gehad?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. U zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt echter even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig om de definitieve ontharing te zien?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling.
Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.


Wanneer ik niet de aangegeven periodiek kan volgen, heeft dit dan invloed op het te behalen resultaat?

U dient altijd de periodiek aan te houden. Zeker in het begin is het van groot belang dat u hiervan niet afwijkt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat U meer behandelingen nodig heeft dan gemiddeld, omdat U dan uit de haargroeicyclus loopt.


Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven.


Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 8 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid heeft U nauwelijks rendement van de behandelingen.


Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen (deze zijn op te brengen na het harsen of epileren). Gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur! We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.


Kan men ook minderjarigen behandelen tegen overmatige haargroei?

Dit hangt af van het al dan niet volgroeid zijn. Dit is individueel te bekijken en altijd alleen met toestemming van de ouders of voogd. Wet B.I.G. 16 jaar.


Kunnen de gebleekte haartjes behandelt worden tijdens de gehele kuur?

Tot 1 week voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.


Komen de haren niet meer terug?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren. Toch raden we


Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.


Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden.

Dus het kan gebeuren dat u uiteindelijk weer “onderhoudsbeurtjes” nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal uitgeschakeld zijn (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.


Voor een optimaal blijvend resultaat adviseren wij 1à 2x per jaar een zogenaamde “onderhoudsbehandeling” te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer u dit bijhoudt geniet U optimaal van uw permanente ontharingsbehandeling.


Waarom is permanent ontharen tijdens het gebruik van sommige medicijnen niet aan te raden?

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor hoog energetisch licht. Laat uw klant goed de bijsluiter van het gebruikte medicijn er nog eens goed op na lezen, of laat hem/haar kijken op www.geneesmiddelenrepertorium.nl.


Een overgevoeligheid voor sterk licht kan optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes:

- Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A zalf, ed.)

- Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva).

- Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St.Janskruid (Hypericum, merknaam bv. Kyra)

- Een kuur van antibiotica of peniciline


Individueel kan weleens van deze richtlijn worden afgeweken, namelijk wanneer U een bepaald medicijn al jaren neemt en nooit enige overgevoeligheid voor licht heeft gemerkt: dus nooit last had van zonne-allergie (jeuk, bobbeltjes na zonlicht), en nooit de ogen dicht moest knijpen tijdens gewoon daglicht. U kunt dan een paar testpatches uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. En als dat goed gaat, kunt u wel de plekken behandelen waarmee U niet in de zon komt, bijvoorbeeld de oksels.


Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandelingen om de huid weer te normaliseren.

U kan pas met een SHR ontharingsbehandeling/kuur beginnen als genoemde medicijnen niet meer nodig zijn.


De wens tot definietieve ontharing mag geen reden zijn deze belangrijke medicijnen af te bouwen. Overleg eerst met uw arts of dit mogelijk is.

Guldenvliesstraat 45

2600 Berchem

België

03/290.52.70

0488/87.30.87


Wandelafstand Berchem station