Over ons

Beoordelingen

Onze beoordelingen spreken voor zich, beoordeel jij ons ook met uw oprechte mening ?

In de media

Gazet van Zurenborg

14/06/11

Wenkbrauw epileren kost 5 euro en de thee en de koffie zijn gratis

 

Sinds één april (geen grap) is Zurenborg nog een kapsalon rijker.  Kapsalon Zurenborg – zo heet de zaak heel toepasselijk – ligt aan de Gulden Vliesstraat 45 en richt zich normaal alleen tot dames. Je kan er zonder afspraak terecht voor allerlei haarbehandelingen. Voor meer geavanceerde behandelingen zoals allerlei ontharingen is het wel aangewezen om een afspraak te maken. (Jörg PYL)

 

Het fris en modern ogende kapsalon wordt uitgebaat door Nejla Ozçelik en haar jongere team. Nejla Ozçelik woont al tweeëntwintig jaar op dit  adres, samen met haar man, die op zijn beurt al vijfendertig jaar in de Gulden Vliesstraat woont. Na hun huwelijk hebben ze in 1989 het hoekpand gekocht. Vroeger baatten zij daar een superette uit. Toen hun vier zonen groter werden, besloot Nejla Ozçelik tijdelijk te stoppen met de winkel omdat ze toen veel aandacht nodig hadden. Maar nu de vier zonen negentien, achttien, vijftien en elf jaar geworden zijn, was de tijd aangebroken om iets nieuws op de gelijkvloerse verdieping te beginnen. Eventjes dachten ze eraan om het gelijkvloers te verhuren aan een café of zo, maar dan kwam het idee om een kapsalon te openen. Haar echtgenoot die van opleiding aannemer is (Renotech) heeft toen het gelijkvloers smaakvol verbouwd tot een modern ogend kapsalon waar Nelja Ozçelik en Emine Ismail, beiden professionele kapsters, hun zaak konden beginnen. Haar echtgenoot is overigens een bekende figuur op de Dageraadplaats, waar hij in het weekend uitgaat. Ze kennen hem daar als ‘Jakke’.

 

GASTVRIJ

De prijzen van het kapsalon zijn zonder meer democratisch te noemen. Een krant schreef zelfs dat Kapsalon Zurenborg het goedkoopste kapsalon van heel Antwerpen was. “Het moet betaalbaar blijven voor de mensen”, stelt Nejla Ozçelik. De klanten moeten zich ook op hun gemak voelen. Daarom heeft zij nu op de stoep een tafel en wat stoelen gezet, waar de buren nu spontaan komen koffie drinken. Ook de klanten die wachten krijgen zoveel thee en koffie als ze maar willen. Op de salontafel in de wachthoek ligt een ruime keuze van tijdschriften, ook roddelblaadjes. Verder hangt er een flatscreen televisie. Kinderen krijgen er gewoon de afstandsbediening bij, dan kunnen ze naar hartenlust zappen. In de wachtzaal hangt overigens een schilderij van Yanic Nys, een geschenk van een vriend van de familie, die beloofd heeft om elke zes maanden een ander schilderij te leveren.

 

KINDEREN

In principe richt het kapsalon zich uitsluitend tot dames, al is er de eerste week ook al eens een man uit de Cogels Osylei langsgekomen, die dringend de puntjes van zijn haar wilde geknipt hebben. Die man was heel tevreden. Ook kinderen zijn uiteraard welkom. Beide dames zijn zowel voor mannen- als vrouwenkapper opgeleid. Maar ze willen zich vooral richten tot vrouwen omdat zij zich dan meer op hun gemak voelen. Maar ook een jongetje, dat zijn plechtige communie deed, werd er vakkundig gekapt. De moeder was zelfs zo tevreden dat zij Nejla Ozçelik een communieprentje cadeau heeft gedaan.

Er is ook een achterkamertje, waar een kaptafel en kappersstoel staat. Dat is voor sommige moslimvrouwen, die liever niet zonder hoofddoek in het kapsalon willen zitten. Daar wordt ook make-up aangebracht, een activiteit waarbij de meeste vrouwen niet graag pottenkijkers in de buurt hebben. In een andere kamer is de behandelingsruimte voor het ontharen gevestigd. Hier gebeurt zowel het waxen als de definitieve ontharing met laser. Om een definitief resultaat te hebben moeten er acht behandelingen gebeuren, maar dan is men wel voorgoed van die storende haren verlost.

Kapsalon Zurenborg heeft overigens nog een specialiteit: het epileren van wenkbrauwen met een draad. Hiervoor gebruiken de dames en gewone draad (om mee te naaien) waarmee zij niet alleen de donkere haartjes, maar ook het dons kunnen verwijderen. Dit is een manier van epileren, die vooral in Turkije en Arabische landen wordt toegepast.

 

DRUK

Kapsalon Zurenborg is open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 18 u. Op donderdag is het zelfs open tot 21 uur voor de werkende mens. Maar als het moet, zijn Nejla Ozçelik en Emine Ismail soepel in de openingsuren. Na twee maanden begint de zaak redelijk goed te draaien. Vooral op vrijdag en zaterdag zit de zaak behoorlijk vol. Sinds deze maand is dinsdag ook een drukke dag geworden. Maar reserveren hoeft (voorlopig) nog niet, behalve voor de ontharingen. Het valt ook op, dat er hoe langer hoe meer klanten ook van buiten Zurenborg komen. Nelja Ozçelik moet dan uitleggen aan welke tramhalte de mensen moeten uitstappen. Wie weet, moeten we binnenkort de mensen de weg naar Kapsalon Zurenborg wijzen.

 

www.gazetvanzurenborg.be/info/index.php?option=com_content&view=article&catid=44%3Asub-artikels&id=163%3Akapsalon-zurenborg-in-de-gulden-vliesstraat

 

 

 

Gazet Van Antwerpen

20/05/11

Özcelik Nejla opende vorige maand een dameskapsalon aan de Guldenvliesstraat in Berchem.Vanwege de sentimentele band die de uitbaatster heeft met de wijk, noemde zij het kapsalon Zurenborg.

De volledige inrichting werd gerealiseerd door haar echtgenoot.

 

Haar voornaamste betrachting is te zorgen voor een perfecte bediening aan democratische prijzen. Ze gebruikt producten van L’Oréal. Bovendien is er gratis koffie voor de klanten. Ook voor definitieve ontharing met lichtflitssysteem kunnen de dames hier terecht, maar dat alleen op zondag en maandag, op afspraak.

 

Kapsalon Zurenborg Guldenvliesstraat 45 Openingsuren dinsdag tot zaterdag van 9u tot 18u (donderdag tot 21u ).

Maandag enkel op afspraak.

 

www.gva.be/antwerpen/berchem/nieuw-kapsalon-in-berchem-heet-zurenborg.aspx

 

 

 

Het Nieuwsblad

26/05/11

ANTWERPEN – Een lezer tipte uw krant deze week dat het nieuwe kapsalon Zurenborg in Berchem

het ‘goedkoopste kapsalon van ‘t stad’ zou zijn. De kapper in de Guldenvliesstraat vraagt volgens de prijzen op de website 22 euro voor een was- en knipbeurt met brushing achteraf.

Kent u een kapper die het nóg goedkoper doet? Laat het ons weten via antwerpen@nieuwsblad.be!

 

Kapsalons durven tot 60, 70 euro vragen voor een gewone was- en knipbeurt met brushing erbij. Zeker voor de dames, al dan niet met kleuring, permanent of andere wensen, loopt het prijskaartje bij de kapper soms hoog op.

Daarom gaat Het Nieuwsblad Antwerpen op zoek naar de goedkoopste kapper van ‘t stad. Kent u een kapper in uw buurt die uw portemonne niet plundert? Waar u buitenstapt met een goed gevoel én een geslaagde coupe? Laat het ons weten met een mailtje naar antwerpen@nieuwsblad.be. Vermeld zeker de naam van uw kapper en ook de prijs voor een was- en knipbeurt (met brushing)

 

www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLLVA_20110525_001

GAZET VAN ZURENBORG

Guldenvliesstraat 45

2600 Berchem

België

0488/87.30.87


Wandelafstand Berchem station